Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; AntiBotCaptcha has a deprecated constructor in /homepages/8/d680172117/htdocs/QA/qa-plugin/q2a-captcha-antibot-master/AntiBotCaptcha.php on line 22
Voltage to laser module - Electronoobs Q&A

Welcome to Electronoobs Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.


PCBWay Ad

Categories


+1 vote
Hi, I have a laser engraver and the laser is a blue 500mw one I had good results until one day the image was normal but then faded to nothing now there is no burn from the laser but the beam is bright and focused. I tested the voltage from the main board to laser and when selecting low power on benbox it registered at 12v however when I select full power it drops by approx 1v is this correct is my laser or board faulty.

Thank you.
asked by (130 points)

1 Answer

0 votes
It might be that.... You should run more tests. Check if the mosfet on the board is working, if tou receive PWM signal to control the power. Also, the laser is as bright as at the beginning?
answered by (30.8k points)
Thanks for you time and reply,

The laser is as bright as it was when new I have noticed a line when focusing the beam, it's like there is a mirror or prism that has moved, as I have no laser knowledge I don't know if they have them but I didn't notice this from purchase. The laser has not been dropped.
If the laser still works, well, yeah.. It might bea  lens problem... I can't know sorry...
...